Ποιος είμαι

Ονομάζομαι Δημήτρης Αγοραστός, είμαι ψυχολόγος και διαδικτυακός αρθρογράφος για θέματα ψυχολογίας. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές (Πτυχίο Ψυχολογίας) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (2003-2007), όπου μπόρεσα να πάρω μια πρώτη γεύση από το μεγάλο επιστημονικό φάσμα που καλύπτει η ψυχολογία. Συνεχίζοντας το ακαδημαϊκό μου ταξίδι, βρέθηκα στο Πανεπιστήμιο του Tuebingen, στη Γερμανία (2007-2009), όπου εμβάθυνα στην μελέτη της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου. Εκεί απέκτησα τον μεταπτυχιακό μου τίτλο σπουδών στη Νευροψυχολογία (M.Sc. in Neural and Behavioural Sciences).

Έχω εργαστεί τόσο στον ερευνητικό τομέα, όσο και σε εφαρμοσμένες πτυχές της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ευπαθείς ομάδες και παιδιά και έχω εργαστεί σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές που ασχολούνται με τις συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες. Έχω παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων για την αξιολόγηση παιδιών και εφήβων και την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων κ.α. , ενώ έχω ολοκληρώσει την θεωρητική μου εκπαίδευση στην γνωστική-αναλυτική ψυχοθεραπεία. Έχω συμμετάσχει ως παρουσιαστής σε ημερίδες για θέματα ψυχικής υγείας και διαπαιδαγώγησης παιδιών σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Έχω εργαστεί σε κοινό πρόγραμμα της Άρσις και της Terre des Hommes σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, αναπτύσσοντας ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους και γονείς, παρακολουθώντας ευαίσθητες υποθέσεις κυρίως ασυνόδευτων ανηλίκων αλλά και δημιουργώντας δραστηριότητες ανοιχτές προς όλη την προσφυγική κοινότητα του κέντρου με σκοπό την ψυχαγωγία τους, την ενσωμάτωσή τους στην ελλαδική πραγματικότητα αλλά και την ενημέρωσή τους για θέματα που τους απασχολούν. Το τελευταίο διάστημα εργάζομαι στην Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε., παρέχοντας υποστήριξη σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Από το 2007 διατηρώ το Ψυχολογείν, ένα από τα πρώτα ενημερωτικά blog με θέματα ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με το χρόνο το Ψυχολογείν έχει γίνει ένα κομβικό σημείο πληροφόρησης για πολλούς αναγνώστες που αναζητούν πληροφορίες για κάποιο θέμα ψυχολογίας, σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό ή δια βίου εκπαίδευση σε κάποια μορφη ψυχοθεραπείας.

Στο προσωπικό μου blog θα βρείτε σκόρπιες σκέψεις, links και videos για όλα τα υπόλοιπα θέματα που με απασχολούν κατά καιρούς: πολιτική, φιλοσοφία, κινηματογράφος, βιβλία, επικαιρότητα, επιστήμη, τεχνολογία κ.α. Να υπογραμμίσω ότι φυσικά ότι διαβάζετε σε αυτό το site και στα προαναφερθέντα blogs, αποτελούν προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν απαραίτητα τους φορείς με τους οποίους συνεργάζομαι.