Ποιος είμαι

E-mail επικοινωνίας:

Είμαι ψυχολόγος και διαδικτυακός αρθρογράφος για θέματα ψυχολογίας. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές (Πτυχίο Ψυχολογίας) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (2003-2007). Συνέχισα στο Πανεπιστήμιο του Tuebingen, στη Γερμανία (2007-2009), όπου απέκτησα τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Νευροσυμπεριφορικές Επιστήμες (M.Sc. in Neural and Behavioural Sciences). Αυτό το διάστημα (2017-2019) ολοκληρώνω το μεταπτυχιακό Σχολικής Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου στην Ελλάδα.

Έχω εργαστεί τόσο στον ερευνητικό τομέα, όσο και σε εφαρμοσμένες πτυχές της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ευπαθείς ομάδες και παιδιά και έχω εργαστεί σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές που ασχολούνται με τις συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες. Έχω παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων για την αξιολόγηση παιδιών και εφήβων και την ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων κ.α. , ενώ έχω παρακολουθήσει θεωρητική εκπαίδευση στην γνωστική-αναλυτική ψυχοθεραπεία. Έχω συμμετάσχει ως εισηγητής σε ημερίδες για θέματα ψυχικής υγείας και διαπαιδαγώγησης παιδιών σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Έχω εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργο, στο τμήμα Γνωστικών Νευροεπιστημών, όπου σχεδίασα και υλοποίησα συμπεριφορικά πειράματα αλλα και αξιοποίησα τεχνικές νευροαπεικόνισης λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI), με στόχο την έγκαιρη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά. Στα πλαίσια της συνεργασίας μου με το πανεπιστήμιο έκανα παράδοση μαθήματος πειραματικής μεθοδολογίας σε τελειόφοιτους φοιτητές ψυχολογίας. Μέσα στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου στις Νευροσυμπεριφορικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Tuebingen ασχολήθηκα με θεματικές όπως η λειτουργία των καθρεπτικών νευρώνων στην ενσυναίσθηση στους ανθρώπους, αλλά και η διεπαφή Εγκεφάλου-Υπολογιστή για χρήση υπολογιστικών συστημάτων δίχως μηχανική επαφή με συσκευές εισόδου πληροφοριών.

Έχω εργαστεί ως ψυχολόγος σε διάφορες δομές του δημοσίου (Δήμους, σχολεία), ΜΚΟ (Άρσις, Terre des hommes) και διακρατικών οργανισμών (Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες), προσφέροντας υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων ηλικιωμένων, παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μειονοτικές ομάδες και αιτούντες άσυλο. Έχω εμπειρία στην ανάπτυξη ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων παιδιών, εφήβων και γονέων, αλλά και στην παρακολούθηση ευαίσθητων υποθέσεων κυρίως ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων. Μέσα από τη δουλειά μου με τον πληθυσμό σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας προσφύγων, έκανα προσπάθεια δημιουργίας αλλά και συντονισμού δραστηριοτήτων ανοιχτών  προς όλη την προσφυγική κοινότητα με σκοπό την εναρμόνισή τους στην ελλαδική πραγματικότητα αλλά και την ενημέρωσή τους για θέματα που τους απασχολούν.

Επιπλέον, έχω εμπειρία ως συντονιστής ομάδων κοινωνικών υποστήριξης των προαναφερθέντων πληθυσμών, και των ομάδων διαχείρισης ευάλωτων υποθέσεων.

Αυτό το διάστημα κάνω την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Κατερίνης, μέσα στα πλαίσια του μεταπτυχιακού Σχολικής Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., πραγματοποιώντας διάγνωση γνωστικών / ψυχολογικών διαταραχών σε παιδιά και προσφέροντας ψυχολογική / συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς και παιδιά.

Από το 2007 διατηρώ το blog “Ψυχολογείν“. Με το χρόνο το Ψυχολογείν έχει γίνει ένα κομβικό σημείο πληροφόρησης για πολλούς αναγνώστες που αναζητούν πληροφορίες για κάποιο θέμα ψυχολογίας, σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό ή δια βίου εκπαίδευση σε κάποια μορφη ψυχοθεραπείας.

Να υπογραμμίσω πως όλα όσα διαβάζετε σε αυτό το site, αποτελούν προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν απαραίτητα τους φορείς με τους οποίους συνεργάζομαι.